Beställ TIF-kläder på Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Om klubben

Klubben bildades 3 december 1912 och är därmed en av Smålands äldsta fotbollsklubbar. Vill du veta mer om vår klubbs historia kan du ta del av en uppsats från Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping som du hittar till vänster på hemsidan under rubriken dokument.

För närvarande har klubben en fotbollssektion, innebandysektion och från 1/1 2021 även en tennissektion och 1/1 2022 en padelsektion. Fotbollen bedrivs på den föreningsdrivna anläggningen KABEvallen där det finns två gräsplaner och en byggnad med föreningslokaler, kiosk, kök och omklädningsrum. Förutom herrarnas och damernas tre seniorlag (A-, B- och Damlag) engagerar fotbollen drygt 350 pojkar och flickor i åldrarna 4–17 år i sammanlagt 18 ungdomslag.

Innebandyn som huserar i Tenhults sporthall har en seniortrupp för herrar med ett lag i div. 2 och ett i div. 4. Dessutom har vi runt 140 pojkar och flickor i åldrarna 6 till 17 år i sammanlagt 7 ungdomslag. Tennisen har sin verksamhet på vår nybyggda utomhusbana (grus) som ligger i direkt anslutning till Kabevallen. Och direkt utanför klubbstugan finns våra två padelbanor där padelsektionen har sin verksamhet.

 

Tenhults IF:s verksamhetsidé
Tenhults IF verksamhetsidé är att erbjuda idrotter för boende i och kring Tenhult. Detta för att vara en del i att bidra till människors fysiska, psykiska sociala och kulturella utveckling.  

 

Vision
Tenhults IF är en breddförening som ger förutsättningar för att skapa och bibehålla ett livslångt idrottsintresse. 

 

Värdegrund
Tenhults IF är en förening för alla. Vår värdegrund utgår från våra fyra ledord:

 • Gemenskap
  Hos oss ska alla trivas, må bra och utvecklas i en god föreningsmiljö. Gruppen ska vara en inspiration för gemenskap och utveckling
 • Glädje
  Glädje är en drivkraft för att idrotta och bidrar till intresse och engagemang.
 • Delaktighet
  Hos oss ska alla kunna deltaga utifrån sina förutsättningar. Alla som deltar får vara med och bestämma och ta ansvar utifrån ålder och mognad.
 • Respekt
  Hos oss visar vi respekt för alla, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder.
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor