SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Succé när Kabecupen utökade till två dagar
2024-06-19 16:35
 

Glada fotbollsbarn där alla var vinnare och tusentals besökare. Tala om succé när Kabecupen utökade till två dagar och slog deltagarrekord med mer än 100 lag.

– En riktig härlig känsla att se så många barn med så stora leenden. Där många har fått uppleva sin första stora cup och alla går hem med en guldmedalj, säger cupgeneralen och Tenhults IF:s ordförande Mattias Fejes.

 

Cupen har växt år efter år sedan starten 2017. Under den gångna helgen har 361 lag med 7–9-åringar spelat på 22 planer runt om på Kabevallen. Vi räknar dessutom med att över 13 000 personer har varit på plats på anläggningen under evenemanget.

– Det har flutit på mycket bra under båda dagarna med alltifrån parkering och planer till domare, funktionärer och aktiviteter. Jag vill ge en stor eloge till alla våra fantastiska ideella i föreningen som har bidragit till att göra de här dagarna till succé, säger han.

 

Kabecupen, som är gratis att anmäla sig till, är numera en av Sveriges största cuper för 7–9-åringar. Och arbetet med den pågår under stora delar av året.

– Det betyder väldigt mycket för oss. Främst för att det är ett tillfälle där hela föreningen tillsammans åstadkommer något riktigt bra för så många människor. Det skapar en stark gemenskap och engagemang, säger Mattias Fejes.

 

Den största andelen kommer ifrån närområdet, men även lag utifrån har nu upptäckt cupen. I år var bland annat Landvetter IF och BK Ljungsbo från Linköping representerat.

– Intresset är otroligt stort och nästa år hoppas vi på fler långväga lag, säger Mattias Fejes och avslöjar att maxantalet av lag kanske ökar även nästa år.

– Vi har hela tiden haft som avsikt att växa långsamt för att göra allt riktigt bra. I år tog vi steget vidare med ett pass på söndagen och det har, med facit i hand, gått riktigt bra. Utifrån det och det stora intresset ser vi över möjligheten att ha två pass även på söndagen. Det skulle då innebära en målbild på att ha 484 lag som kan spela Kabecupen.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor