SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Mer bidrag till nybyggnationen: ”Ett steg närmare målet”
2024-03-17 18:31
Den nya byggnaden kommer att ligga bredvid den nuvarande, och innehåller tre nya omklädningsrum, varav ett för funktionsnedsatta, samt förrådsutrymmen.

Bygglovet är inskickat. Och för någon vecka sedan kom beskedet att RF-Sisu Småland går in med 200 000 kronor till nybyggnationen av omklädningsrum på Kabevallen.

    – Det känns så klart otroligt bra. Men det återstår fortfarande hårt jobb, säger Mattias Fejes, ordförande i Tenhults IF.

Under de senaste åren har Tenhults IF ökat sitt medlemsantal med flera hundra. Dessutom har verksamheten utökats med sporter som tennis, padel och gåfotboll. Något som också har medfört utmaningar då Kabevallen börjar bli trångbodd. Därför har klubben sedan en tid tillbaka arbetet för en utbyggd klubbstuga – med förråd och nya omklädningsrum. Och nu går projektet i en ny fas. Bidraget från RF-Sisu Småland kompletterar de från Jönköpings kommun och Leader Västra Småland som blev klara före jul. Därmed är 3,1 miljoner säkrade till det omfattande projektet.

   – Det skapar en bra grund. Men vi behöver fortfarande få in ytterligare kapital för att det ska kunna genomföras, säger Mattias Fejes och nämner att det totalt kommer att kosta omkring fem miljoner.

 

Nybyggnationen blir ytterligare en del i utvecklingen av Kabevallen som under de senaste åren har genomgått en stor förvandling. Bland annat genom den nya konstgräsplanen, padelbanor, renoveringen av klubbstugan och solpaneler. Något som har spelat in i RF-Sisus beslut att ge anläggningsstöd den här gången.

   – Tenhults IF har under de senaste åren gjort ett stort arbete runt just anläggningsutveckling med olika projekt. Då föreningen vuxit de senaste åren sett till medlemmar så är det därför glädjande att vi nu kunnat bevilja 200 000 kronor för utbyggnation av omklädningsrum och förråd på Kabevallen, säger David Lindberg, idrottskonsulent på RF-Sisu Småland.

 

Anläggningsstödet finns till för att bidra till att skapa nya och utveckla befintliga idrottsmiljöer. Allt för att det kunna bedriva och utveckla idrottsverksamhet för barn och unga, samt vuxna med funktionsnedsättning.

   Något som passar väl in i Tenhults IF:s vision om att bidra till livslångt idrottsintresse. Av de nya omklädningsrummen är även ett anpassat just för personer med funktionsnedsättning.

   – Målet är att idrottsföreningar ska ha god tillgång till ändamålsenliga, hållbara och trygga idrottsmiljöer, säger David Lindberg. 

 

I början av mars skickades bygglov på utbyggnaden in och förhoppningen är att inleda byggnationen efter semestern.

   – Nu har vi kommit ett steg närmare målet. Vi sikar på att allt ska vara färdigt innan årsskiftet, avslutar Mattias Fejes.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor