Beställ TIF-kläder på Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Här är duon som tar över damlaget
2023-11-05 07:30

Förra året förde de Tenhult/Barnarps F08/09-lag till två seriesegrar. Nu tar Dennis Davidsson och Magnus Axelsson över som huvudtränare för TIF:s damlag. Där stommen kommer att bestå av spelare från deras tidigare lag.
– Vi är glada att de vill ta stafettpinnen vidare och leda vårt damlag, säger ordföranden Mattias Fejes.

Inför den förra säsongen inleddes ett samarbete mellan Tenhults IF och Barnarps IF för flickor födda 2008 och 2009. Ett samarbete som blev väldigt framgångsrikt – med två seriesegrar som följd. Det innebar också ett lyckat partnerskap mellan tränarna från de båda föreningarna. 
Nu ska Magnus Axelsson och Dennis Davidsson tillsammans ta över Tenhults damlag.
– Det känns väldigt bra. Under året har de framgångsrikt samarbetat över gränserna mellan TIF och Barnarps IF. Föreningarna har också haft en god dialog där vi nu möjliggör att spelare från båda klubbarna har möjlighet att spela vidare i ett damlag. Precis det som är vårt mål, att bygga ett damlag som håller över tid och därigenom skapa möjlighet för alla att kunna spela och utvecklas utifrån såväl förutsättningar som ambition, säger Mattias Fejes. 

 

Magnus Axelsson, 44 år, har bakgrund som spelare i Tenhults IF från tidigt 2000-tal. Men närmast kommer han dock från Barnarps IF och han ser fram emot att åter få ha Kabevallen som hemmaplan.
– Jag har från början fått en bra känsla av klubben. Den har bra grundvärderingar och står för gemenskap, glädje delaktighet och respekt. Att det också är en jämställd förening som satsar lika mycket på tjejer som på killar ser jag som ett stort plus. Föreningen ger oss också stora möjligheter, då det finns många ungdomslag och bra ledare att med tiden fylla på med underifrån, säger han och fortsätter: 
– Jag tror att jag kan bidra med trygghet, glädje och en hel del fotbollskunskap. Jag tycker att det är lika viktigt att man trivs tillsammans som lag utanför planen som på. På planen är ambitionen att vi ska spela en rullande, offensiv och aggressiv fotboll.

 

Vid sin sida kommer han att ha Dennis Davidsson, 42 år, som har varit TIF trogen under en lång tid – i mängder av olika roller. 
– Jag vill att det ska finnas ett damlag i Tenhults IF som alla yngre flickor kan se upp till och sträva efter att någon dag få spela i vårt damlag. Och med de fantastiska förutsättningar vi har i föreningen så vet man inte vart detta kan sluta, säger han. 
– Jag hoppas kunna bidra med kunskap framför allt att kunna utnyttja den UEFA B utbildning som jag går färdigt nu under hösten. Men också kunna skapa glädje i laget.

 

Övriga ledarstaben består av de assisterande tränarna Edgardo Rosales Leiva, Daniel Karlsson och Annie Pernblad, målvaktstränaren Micke Svensson och lagledaren Mattias Fejes.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor