Beställ TIF-kläder på Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Rickard Isaksson ansluter som fotbollsutvecklare
2023-12-29 07:27

Tenhults IF fortsätter att satsa. Inte minst på ungdomsverksamheten. Efter årsskiftet tillträder Rickard Isaksson som fotbollsutvecklare i föreningen. 
    – Det känns intressant att jobba med fotboll på ett lite annat sätt än vad jag är van vid. Med mina erfarenheter och idéer om sporten tror jag att jag har en del att bidra med, säger han.

För många i föreningen är han bekant sedan tidigare. Under flera år var Rickard Isaksson ungdomstränare för både flick- och pojklag i Tenhults IF, innan han lämnade för en tid i olika roller hos Jönköpings Södra. Innan tränarkarriären hade han också en framgångsrik elitkarriär som spelare i bland annat Hammarby. Men nu ska han alltså bli fotbollsutvecklare i TIF. 
    – Rollen handlar om att stötta verksamheten med kunskap, idéer och inspiration för att förbättra lärandemiljön i klubbens kontext. Allt för att barnen och ungdomarna ska kunna utvecklas så bra som möjligt inom fotbollen, säger Rickard. 
    – Mitt grundläggande mål är att fördjupa samtalet om fotbollsutveckling bland TIF-ledarna. Jag vill också att de ska bli nyfikna på att lära sig mer om hur de kan leda barn och ungdomar till att bli bättre.

 

Efter att ha varit tränare själv i omkring ett decennium, från fotbollsskola till seniorlag, ser han fram emot att ta sig an fotbollen på ett annat sätt.
    – Det ska bli spännande. Med mina erfarenheter känner jag väl till omständigheterna för alla ideella ledare som engagerar sig i ungdomsverksamheten. 

 

Sedan han själv var i klubben senast har förutsättningarna förbättrats avsevärt för klubbens ungdomar att utvecklas. Framför allt tack vare konstgräsplanen, som gör att Kabevallen har blivit en året runt-anläggning. Något som har bidragit till att medlemsantalet har ökat med uppemot 20 procent de senaste åren. 
    – Tenhults IF är en stabil, starkt växande förening som involverar många människor och skapar stort värde för samhället, säger Rickard.

 

Vad vill du skicka med som första budskap till ungdomsledarna i TIF?
– Det är nog att visa engagemang för dina spelare och få dem känna att du som ledare vill att de ska lyckas med det de tränar på. Visa att du förväntar dig ansträngning av dem.

 

Från Tenhults IF:s sida är tillsättningen av Rickard Isaksson som fotbollsutvecklare ett stort och viktigt steg framåt. 
    – Vi är otroligt glada att få tillbaka Rickard i föreningen och det här är en perfekt roll för honom, säger Mattias Fejes, ordförande i TIF. 
    – Vår vision är att så många som möjligt ska idrotta så länge som möjligt. Redan nu går de allra flesta av våra ungdomsledare utbildningar i Smålands och Svenska Fotbollförbundets regi. Men vi nöjer oss inte där. Det här blir ett sätt att säkerställa att hela föreningen arbetar enligt vår spelarutbildningsplan och skapar en råd tråd, fortsätter han.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor