SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Glädjebeskedet: Miljonbidrag till fler omklädningsrum
2024-01-10 07:23

Vilken julklapp som kom strax före jul. Tenhults IF har fått två stora bidrag på totalt 2,9 miljoner från Leader Västra Småland och Jönköpings kommun för att bygga fler omklädningsrum på Kabevallen. 
– Förhoppningen är att det ska stå klart under 2024, säger ordförande Mattias Fejes.

De senaste åren har Tenhults IF vuxit enormt. Något som också för med sig utmaningar. Bland annat vad gäller omklädningsrum, där det numera är väldigt trångbott. Därför har styrelsen under hösten tillsatt en projektgrupp som har tittat över möjligheten att bygga fler omklädningsrum och förråd på Kabevallen. 
Det skulle innebära en stor investering på omkring fem miljoner kronor. Men nu är åtminstone delar av finansieringen klar. Under november beviljade Leader Västra Småland ett bidrag på 1,9 miljoner kronor. Och strax före jul kom ytterligare ett glatt besked när det blev klart att TIF får 1 miljon kronor av Jönköpings kommun till projektet.
– Det känns helt fantastiskt. Nu har vi en bra grundplåt till att kunna skapa ännu bättre förutsättningar för våra barn och ungdomar i samhället, säger Mattias Fejes.

 

De positiva beskeden om bidragen gör att projektet går in i en ny fas. 
– Ritningarna är redan i stort sett klara, liksom markundersökningar. Nu väntar ett hårt jobb med att dels få in resterande pengar, dels att få allt övrigt på plats. Men målet är att vi ska kunna få färdigt byggnationen under 2024, säger Mattias Fejes.

 

I utbyggnaden ryms tre nya omklädningsrum, varav ett för funktionsnedsatta, samt förrådsutrymmen. De kommer att byggas i höjd med den nuvarande bottenvåningen österut mot scoutstugan och ”bindas ihop” med den nuvarande klubbstugan. Ovanför nybyggnationen byggs den befintliga terrassen ut. 
– Ritningarna ser otroligt fina ut. Många besökare är redan väldigt imponerade av hur Kabevallen har utvecklats under de senaste åren. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna såväl våra egna spelare och ledare som domare, publik och motståndarlag till en ännu fräschare anläggning framöver, säger Mattias Fejes.

 

Det här är bara ett av många projekt på Kabevallen de senaste åren. År 2020 stod den nya konstgräsplanen klar. Det har följts av en stor renovering av klubbstugan, bygge av både tennis- och padelbanor, installation av solceller samt en läktare till a-planen. Dessutom invigdes nya Berga Träningsstudio, som har flyttats till området, efter årsskiftet. 
– Jag är otroligt stolt och glad över allt som händer här. Precis i linje med vår målsättning att göra Kabevallen till en central punkt och mötesplats i samhället, avslutar Mattias Fejes.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor