SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Meriterad ledarstab i herrlaget 2024
2024-01-13 07:20

Tenhults IF:s herrlag får en stark ledarstab under 2024. Ninos Töre har skrivit ett tvåårsavtal som huvudtränare. Han får hjälp av Adam Hermansson, Joakim Jans, Björn Ydreborg, Askin Midbeck, Henrik Pettersson och Henrik Karlsson i olika roller. 
– Det känns otroligt bra att ha en så meriterad och bred ledarstab, säger Johan Göthberg i Tenhults IF:s sportgrupp.

I juni förra året tog Ninos Töre över som huvudtränare i TIF:s herrlag. Då hade svartvitt tagit tre poäng på nio matcher och såg mer eller mindre avsågade ut i botten av tabellen. Men med Töre vände säsongen, och på de avslutande 15 matcherna blev det nio segrar, tre oavgjorda och tre förluster. Det innebar säkrat division 4-kontrakt via kval. 
Nu står det klart att han kommer att fortsätta i rollen som huvudtränare de kommande två åren. 
– Att förlänga med Ninos har varit huvudspåret sedan i höstas. Han är en väldigt seriös, ambitiös och engagerad tränare som dessutom har ett starkt Tenhultshjärta efter sina år i klubben som såväl spelare som tränare. Vi såg också vilken otrolig scenförändring det blev när han kom in förra året, säger Johan Göthberg och fortsätter:
– Nu får han möjlighet att bygga ett lag från start och det känns otroligt spännande att se vad han kan göra med vårt unga, talangfulla lag.

 

Den övriga ledarstaben består av idel Tenhultsprofiler. Precis som i fjol är Henrik Pettersson lagledare, Björn Ydreborg materialförvaltare och Henrik Karlsson arrangemangsansvarig. Därutöver blir förre spelaren Adam Hermansson fys- och specialtränare samtidigt som Askin Midbeck, som tränade Tenhult åren 2020–2021 tillsammans med Ydreborg, kommer att vara video- och matchanalytiker. 
Ett annat nygammalt ansikte är Joakim Jans, som är ny som målvaktstränare. Även Jans har en bakgrund i Tenhults IF, som är hans moderklubb och redan som 16-åring debuterade han för TIF i division 2. Sedan han avslutade sin aktiva karriär, som bland annat innehöll provspel i Atletico Madrid och spel i finska SJK Seinäjoki, har den nu 30-årige Jans varit målvaktstränare i ett antal klubbar och nu är han tillbaka på Kabevallen.
Johan Göthberg anser att klubben inte kunde fått en bättre ledarstab.
– Det är en riktigt bra blandning av kunskap, klubbhjärta och engagemang. Det är en drömuppställning – och faktum är att vi hoppas kunna presentera ytterligare någon eller några riktigt bra ledare in i staben framöver, säger han.


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor