Beställ TIF-kläder på Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tenhults IF
TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT

Inför premiären av gåfotboll – ambassadörens bästa tips
2023-12-15 11:09

På onsdag klockan 11.30 är det premiär för gåfotboll inom Tenhults IF. Den snabbt växande sporten, som skapar möjligheter för fler att hålla på med sporten längre.
Här berättar Stefan Lodén, gåfotbollambassadör inom Svenska Fotbollförbundet, mer om hur det går till.

Vad är gåfotboll?
– Den mest vanebildande idrott som finns och den lagidrott som ökar mest i dag. Det passar alla åldrar och får en att bli ung på nytt. Ungefär samma känsla som i skolåldern när man delade upp och lirade.
– Annars är gåfotboll egentligen vanlig fotboll till 90 procent, men du får inte springa, nicka eller tackla.

Vem kan vara med?
– Alla! Från början var det en ren ”gubbsport”, men nu är det även många kvinnor som är med, samtidigt som spelarna blir allt yngre. Vi har ordnat cuper, där vi har haft deltagare från 8 till 73 år och det fungerar.

Vad händer den 29/11 på Kabevallen?
– Då går jag igenom gåfotbollens ursprung, reglerna och på vilka sätt man kan spela det här variationsrika spelet. Sedan går vi och provar på att spela. Det blir en kort uppvärmning, för att därefter dela upp lag och spela. Hur länge beror på ork och förutsättningar. Efter det blir det eftersnack och fika – något som är väldigt viktigt och hör till gåfotbollen.

Varför ska jag komma dit?
– För att få känna den glädje och gemenskap som vi gåfotbollare upplever i både stort och smått. Vi motionerar ihop, svettas tillsammans och löser – i allmänhet – alla världsproblem innan vi åker hem.

Vilka är dina tre bästa tips för en gåfotbollsspelare?
– Värm upp, öka tempo och belastning stegvis. Men framför allt – njut, umgås och ha kul!

Läs mer om TIF:s gåfotbollspremiär här.

Stefan Lodén
Ålder: 68.
Bor: Ljungby.
Familj: Fru. Två utflyttade barn. Fyra barnbarn.
Intressen: Fotboll i alla dess former. Är väl mångsysslare i botten och sällan helt stilla.
Fotbollsmeriter: ”Ungdomsfotboll i Östers IF. Var för liten och för dålig så det blev skol-och korpfotboll i stället. Ungdomsledare i många år. Tände till på gåfotboll 2018. Blev bland annat landslagsman och förbundskapten. Spelade och ledde Sverige herrar 60 plus i det första gåfotbolls-VM:et, i Florens 2022. Där tampades vi med engelsmän, fransmän, italienare med flera. Vi nådde semifinal, men förlorade bronsmatchen. I våras avgick jag som förbundskapten efter tre fantastiska år.”
Aktuell: ”För ett drygt år Anställdes av SvFF som gåfotbollsambassadör i Småland och det är i den egenskapen som jag kommer till er vilket skall bli väldigt roligt.”


Nyhetsarkiv
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Silversponsor